Jonna Sundberg blir ny ansvarig producent på Unga Teatern
10|12|2023

Unga Teaterns styrelse (Skolteaterföreningen r.f) anställer Jonna Sundberg som ansvarig producent för Unga Teatern från och med 1 januari 2024.

 

Jonna Sundbergs erfarenheter sträcker sig från strategisk planering till praktiskt genomförande av storskaliga produktioner, vilket gör henne idealisk för arbetet med Unga Teaterns fortsatta utveckling. Jonna har bland annat jobbat som ansvarig producent för Keski-Uudenmaan Teatteri i Kervo, som producent för barnteatern TOTEM i Esbo och som planerare av internationella ärenden på Konstuniversitets Teaterhögskola.

Vi ser fram emot att välkomna Jonna Sundberg till Unga Teatern. Hon har en omfattande erfarenhet av teaterarbete och en djup förståelse för barn- och ungdomsteater vilket gör henne till en idealisk person för att vara med och leda våra framtida produktioner, säger teaterchef Matti Raita.

Det är med stor glädje och iver jag inleder mitt arbete i Unga Teaterns varma gemenskap, säger Jonna Sundberg. Jag har älskat teater ända sedan jag var barn och känner att det är viktigt att kunna erbjuda alla barn samma möjligheter till högklassiga teaterupplevelser.

Jonna Sundberg förstärker Unga Teaterns organisation som är stadd i en kraftig utveckling och vi är mycket glada att ha kunnat knyta henne till den, säger föreningens ordförande Martina Harms-Aalto. Jonnas kunnande fyller luckor och stöder teaterns professionalisering på ett utmärkt sätt samtidigt som teaterchefen Matti Raita får ett nytt arbetspar, säger hon.

 

Teaterchef Matti Raita 040 149 85 99

Styrelseordförande Martina Harms-Aalto 040 596 00 29

 

Jonna Sundberg. Foto av Tuomas Scholz.