Tietoa meistä

Unga Teatern - teatteria lapsille ja nuorille

Unga Teatern on Suomen vanhin lasten- ja nuortenteatteri, jota ylläpitää Skolteaterföreningen rf. Vuonna 1960 perustettu ammattilaisteatteri toimi alkutaipaleensa kiertueteatterina (Skolteatern). Vuodesta 1984 Unga Teatern on toiminut Lillklobbin kartanomiljöössä, Espoossa.

Unga Teatern on kaksikielinen teatteri, joka tuottaa vuosittain 2–3 omaa teatteriteosta kotinäyttämölle ja kiertueille. Teatterin omaa ohjelmistoa laajennetaan vierailuesityksillä ja yhteistuotannoilla. Teokset esitetään pääsääntöisesti suomeksi ja ruotsiksi.

Lasten ja nuorten taidekasvatuksen tukeminen on yksi tärkeimmistä teatteritalon toiminnan tavoitteista. Teatterin yleisötyö tekee yhteistyötä päiväkotien, koulujen ja muiden sidosryhmien kanssa. Teatteri järjestää taidemenetelmiin perehdyttämistä varhaiskasvatuksen ammattilaisille ja opettajille. Vuonna 2010 Unga Teatern valittiin Vuoden teatteriksi.

Teatteri on mukana Kaikukortti– ja Vammaiskortti-toiminnassa sekä Espoon kaupungin kulttuuripolkuhankkeissa KULPS ja Kulttuurikurkkaus.