Sata päivää kotona – yleisötyö
Kehitä psykologista hyvinvointia ja käsittele kouluahdistusta
Tervetuloa katsomaan Sata päivää kotona-näytelmää, joka käsittelee kouluahdistusta. Tarjoamme työpajan, luennon ja materiaalivihkon, jotka tukevat psykologista hyvinvointia ja auttavat kouluahdistuksen käsittelyssä. Materiaalit on suunnattu oppilaille, opettajille ja vanhemmille.
Työpaja
Työpajassa visualisoimme positiivista ja negatiivista itsepuhetta draama- ja taideterapiaharjoitusten avulla. Miltä positiiviset ja negatiiviset äänet päässämme näyttävät? Voimmeko nähdä sisäisen dialogin? Harjoittelemme tukemista ja kuuntelemista uskaltaaksemme enemmän. Kehitämme psykologista hyvinvointia ja käsittelemme kouluahdistusta. Opettelemme Matilda Gyllenbergin ja Jukka Hannukaisen kappaleen Haluan elää.
Kohderyhmä: 10+
Työpajan pituus: 45-60 min
Osallistujamäärä: Yksi luokka
Luento + keskustelu
Luento on olennainen osaa Sata päivää kotona-yleisötyötä. Luennolla nostamme esille kouluakäymättömyyden syitä, ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä ja annamme vinkkejä tekijöistä, jotka voivat helpottaa nepsy-lasten sopeutumisen eri tilanteisiin kouluissa. Puhumme myös siitä, miten kodin ja koulun välistä yhteistyötä voidaan parantaa kun koulunkäynti keskeytyy, sekä miten palata kouluun. Luento perustuu tutkimuksiin ja vanhempien kokemuksiin. Kehitämme psykologista hyvinvointia ja käsittelemme kouluahdistusta. Se sopii hyvin vanhempainkokouksiin ja opettajakahviloihin.
Kohderyhmä: Opettajat ja vanhemmat
Luennon pituus: 1 h
Materiaalivihko
”Minä olen ongelma, hyvää päivää!”
Tämä materiaalivihko keskittyy psykologisen hyvinvoinnin kehittämiseen, sisältäen tietoa ja harjoituksia. Vihko on suunnattu opettajille, oppilaille ja vanhemmille. Harjoitusten, kuten ”Name it to tame it” ja ”Huolipilven” avulla opimme empatiaa, kiltteyttä itseämme kohtaan sekä käsittelemään ahdistusta. Voimme myös nostaa kouluakäymättömyyden syitä tietoisuuteen harjoitusten avulla.
Kohderyhmä: Lapset, opettajat ja vanhemmat
Lisätiedot ja varaukset: puh. 045 1034 844, harriet.abrahamsson@ungateatern.fi